Studietur til Dublin

Vårsemesteret er i gang og avgangsstudentene sammen med Shift Alumni har reist på studietur til Dublin. 

Da Shift skulle velge et passende sted for årets studietur endte valget naturlig nok på Dublin. Dublin er hjemmet for hovedkontorer til mange av verden største bedrifter. Samtidig har byen gode miljøer som støtter opp under nyskapning og gründerskap. Dette skaper et spennende og yrende miljø for bedrifter som ønsker å vokse eller entreprenører som ønsker å etablere seg selv og skape gode nettverk.

BioBag world var den første bedriften som holdt foredrag for Shift. Rory Hogarty fortalte om hvordan selskapet jobber med produktutvikling, og om selskapets historie fra oppstart i Norge til ekspansjon ut i Europa.

Hos University of Dublin ble vi invitert til en omvisning av Madison Roche. Han er leder for Trinity, et entreprenørskapssenter som holder til i universitetetets campus. Videre gikk turen til Guinnes Entreprice Center. Her fikk vi en omvisning av bygget de eier og som de leier ut til ulike Startups. Vi fikk lære om bedriftene som holder til der, samt den irske økonomien og historie deres. Det ble også besøk av Mari Skåre, fra den Norske ambassaden i Dublin. Hun fortalte om sitt arbeid og de Irsk-Norske samarbeidet.

Turen ble avsluttet med besøk hos Guinness Brewery, hvor vi lærte om historien bak Gunniess og hvordan bedriften har vært med på å forme innovasjonskultur og verdiskapning i Dublin.
Vi takker for en kjempefin sosial og faglig tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *