Det er alltid gøy å lære mer om ulike bedrifter og møte de som driver den!

Eskil Langkås (26) gikk for snart ett år siden ut fra Shift, i dag er han Associate i EY. 

Eskil gikk retningen Entreprenørskap og Innovasjon på Shift og hadde fra før hadde en bachelor i  Økonomi og Administrasjon fra USN. Utdanningen har hjulpet han med å forstå og erfare på egenhånd hva det innebærer å drive en bedrift

Årene på Shift har vært ekstremt nyttige for meg. Jeg fikk større forståelse av hvordan man skal drive en bedrift, hva som er viktig å fokusere på. Ikke minst viste det meg hvor viktige folkene som driver selskapet er. Denne erfaringen har jeg tatt med meg inn i arbeidshverdagen min, og benytter meg mye av den praktiske erfaringen jeg fikk i løpet av tiden min på Shift, forteller Eskil

Kunnskapen og innsikten jeg får lære av de ulike bedrifter og bransjene noe av det jeg synes er mest interessant og som motiverer meg i jobben min i EY. 

Eskil Langkås

Nå som det er høysesong, går hverdagen hans stort sett ut på å jobbe med revidering av ulike bedrifter, forklarer Eskil. Det innebærer både nyoppstartede bedrifter som har fått revisjonsplikt og større børsnoterte selskaper. 

Eskil forteller videre at jobben i stor grad går ut på å gå gjennom dokumentasjon som selskaper har sendt inn. Her kontrollerer han at alt stemmer og ser riktig ut. Det innebærer alt fra å gå gjennom kundefordringer for å se om selskapet har solgt for den summen de rapporterer inn,  til å kontrollere at de varene de har på lager har den verdien som er innrapportert.

Ved spørsmål om hva som er den største oppturen i løpet av uka, bryter Eskil ut i en liten latter før han med glimt i øyet før han sier; politisk korrekt, er den største oppturen å få starte på revideringen av et nytt selskap. Det er alltid gøy å lære mer om ulike bedrifter og møte de som driver den. Skal jeg være litt politisk ukorrekt, vil jeg nok si at den største oppturen er å levere inn revisjonen av selskapet. For uansett hvor interessant bedriften er, så er det alltid godt å få levert inn revisjonen og starte på neste på lista.

Eskil Langkås (26)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *